Lejonturnering i Kisakallio

Fredag 24.4 kl 18.00 Kurra – Ice Team
Som alltid i första matchen hade pojkarna svårigheter att få igång sitt passningsspel och Kurras spelare gör sitt första mål redan i första perioden. Inte heller i andra perioden har pojkarna turen med sig, trots många målchanser. Kurra gör sitt andra mål då deras anfallare lätt kommer igenom Ice Teams försvar. Tredje perioden fortsatte med många målchanser för Ice Team, men Kurras målvakt ( lagets bästa spelare) ” koppar” de puckar som sköts mot honom. Då det var spelat 34.28 gjorde Ice Team sitt första och enda mål, då Kurras spelare sitter utvisad. Kurra gör ännu ett mål i tredje perioden och Ice Team tar ut målvakten, 40 sek före matchens slut, men lyckas inte göra mål. Matchen slutar 3 – 1 till Kurra trots att Ice Team hade flere målchanser ( räddningar Kurra 39 – Ice Team 18) Poänggörare: Natanael Kullberg ( 1+0) Mikko Itäluoma ( 0+1)
Lördag 25.4 kl 11.00 Ice Team – KooVee
Pojkarna kommer med en helt annan attityd till denna match och man ser att denna match vill de vinna. Spelet börjar bra och bara efter 20 sekunders speltid gör Ice Team sitt första mål, efter ett fint passningsspel. I första perioden får Ice Team in ännu 2 puckar bakom ryggen på KooVees målvakt. Andra perioden gör båda ett mål, passningsspelet fungerar bra och backarna putsar bort framför målet. Tredje perioden är det också Ice Team som har spelet och båda lagen gör ännu ett mål. Matchen slutar 5 – 2 till Ice Team. Poänggörare: Jonas Parmanen ( 1+1), Simon Tuppurainen ( 1+1), Natanael Kullberg ( 3+0), Mikko Itäluoma ( 0+1), Jesse Laamanen ( 0+1).
Lördag 25.4 kl 14.00 Ice Team – KY/LJK
Första perioden är relativt jämn och Ice Team spelar duktigt. Man försvarar bra men anfallet slipper inte igenom LJK försvar. I första perioden blir det bara ett mål och det görs av LJK. Andra perioden börjar Ice Teams spelare vara trötta och LJK:s tekniskt duktiga pojkar får in pucken 5 ggr bakom ryggen på Jonathan Huldin. Men också Ice Team lyckas göra två mål i andra perioden och detta gör att pojkarna orkar kämppa. Tredje perioden är sedan Ice Teams och man gör ännu två mål medan LJK gör ett mål. Tiden tar dock slut och LJK vinner matchen 4 – 7. Poänggörare: Antti Nousiainen ( 1+0), Jesse Laamanen (1+0), Natanael Kullberg ( 1+0), Kasper Kallinen ( 1+0), Simon Tuppurainen ( 0+2).
Söndag 26.4 kl 12.30 Pelicans 2000 – Ice Team
Denna match börjar med ett hårt skrinnande motståndarlag ( 18 utespelare) och det gör att Ice Team, som inte hinner med, hamnar att söndra motståndarens spel på fel sätt som leder till utvisningar. Pelicans gör två mål i första perioden medan Ice Team målar en gång. Andra perioden söndras spelet också av många utvisningar för Ice Teams del och motståndaren gör två mål i denna period. Tredje perioden är det Pelicans som har taktpinnen och Ice Team har problem både i försvaret och i anfallsspelet. Pelicans gör sex mål i sista perioden och matchen slutar 10 – 1. Jonathan spelade en bra match i målet med 24 räddningar. Poänggörare: Natanael Kullberg ( 1+0)
Söndag 26.4 kl 15.30 Ice Team – Vita Hästen
I sista matchen möter man det svenska laget Vita Hästen och Ice Team har i detta skede bara 9 utespelare. Matchen börjar med hård tempo och tacklingar. Vita Hästen gör tre mål i första perioden medan Ice Team målar en gång. Vita Hästens hårda spel gör att de i första perioden har 4 utvisningar. Andra perioden förlöper lite lugnare men båda lagen tar också utvisningar i denna period. Vita Hästen sätter in två mål i andra perioden, Ice Team ett mål. Tredje perioden är ganska jämn, då två trötta lag försöker göra sitt bästa. Vita Hästen gör det enda målet i denna period. Matchen slutar 2 – 6 till det svenska laget. Poänggörare: Jonas Parmanen ( 1+1), Mikko Itäluoma ( 1+0), Natanael Kullberg ( 0+1)
Efter sista matchen delas ut ett kämpparpris till varje lag. För Ice Teams del är det Jesse Laamanen som får ta emot priset.