Anvisningar till föräldrarna

Det lönar sig att komma till hallen i god tid och utrustad med glatt humör, ca 1/2 timme innan träningen börjar. Då man kommer till hallen anmäler man sig för tränaren/handledaren som är i omklädningsrummet. Fem minuter innan träningen börjar borde stämningen i omklädningsrummet vara lugn och i det här skedet avlägsnar sig föräldrarna från omklädningsrummet.

Handledaren hämtar barnen i omklädningsrummet ett par minuter innan träningen börjar och berättar när man får åka ut på isen. Man får inte åka ut på isen utan tillstånd av handledaren! Det är absolut förbjudet att äta godis eller tugga tuggummi under timmen. Man avlägsnar sig från isen under ledning av tränaren då tiden är slut. Omklädningsrummet ska vara tomt senast 45 minuter efter att träningen har avslutats.

Fyll i anmälningsblanketten i hallen och ge den tränaren/handledaren. De uppgifter som fylls i behandlas i enlighet med personuppgiftslagen. Tilläggsuppgifter finns i föreningens registerbeskrivning som finns i materialbanken.

Barnet bör ges möjlighet att känna att han eller hon är en del av laget och klarar sig utan pappa/mamma/vårdnadshavare i hallen. På så sätt lär barnet sig lita även på sin tränare och handledare. Låt tränaren/handledaren ta hand om ditt barn så snart som möjligt.

Hjälp till med att klä på utrustning och snöra skridskorna. Skridskorna ska vara tillräckligt spänt snörda. Om du har skrinnat tidigare är du välkommen att hjälpa till på isen. Där behövs alltid extra hjälp med att övervaka utföranden och stöda dem som ännu har det svårt med balansen.

Följ med ditt barns träningar. Om han eller hon behöver hjälp med att snöra om skridskorna eller med något annat ska du inte tveka att komma till avbytarbänken.

Ta med något att dricka, eftersom man under träningarna försöker lära barnen betydelsen av vätska då man idrottar.

Kom ihåg att ishockey är barnets hobby. Lär dig i tid att känna igen tecknen på att han eller hon inte vill åka till träningen. Fråga barnet om orsaken och informera tränaren om frånvaron och andra saker som han bör notera.

Ändringar i träningstiderna är möjliga. Följ med de infon om ishockeyskolan som sänds per e-post.