E-juniorerna tog sin första seger i serien

Då Ice Teams E-juniorer, som just hade börjat spela ishockey i slutet av hösten, den 21 oktober 2012 kom ut från ishallen i Grankulla med en 15-0 förlust i bagaget anade knappast någon att samma lag skulle stiga upp som fågel Fenix ur askan och ta hem en seger lika övertygande som det gjorde lördagen den 2 mars 2013. Men laget kände på sig att nivåskillnaden inte var så stor som siffrorna visade och att spelet slutade som det gjorde delvis på grund av otur.

Också då lagen möttes den här lördagen var det i början svårt för pojkarna, då man trots envisa försök inte fick in pucken i målet, utan det var GrIFK som först gjorde mål. Inom några minuter hade de gjort 1-0 och strax därefter 3-0. Först gick det trögt, men sedan gick ketchupflaskan i topp. Pojkarna började jobba ännu hårdare och följde den metod som man brukar tala om i omklädningsrummet: ”målskyttet börjar med ett skott och slutar med ett skott” och vips var ställningen 3–3. På så sätt fick laget mera självförtroende inför andra perioden och sköt mot motståndarens mål alltid då det var möjligt. Snart var ställningen 3–4. Motståndaren hängde ännu med i det här skedet och utjämnade till 4–4. Resten är historia: några mål senare var ställningen 4–10. Ett litet fel skedde i slutet, men det minskade inte på glädjen. Slutsifforna på resultattavlan stod 5–10! I omklädningsrummet stod glädjen högt i tak och alla spelare var lättade, liksom också tränarna och materialförvaltarna då den första segern i serien var ett faktum! Hela laget borde ha utsetts till bästa spelare. Men laget beslöt att ge motståndarens vimpel till Mattias Kewin, som hade spelat ett fint spel.  För målen stod Natanael Kullberg 4, Simon Tuppurainen 2, Jonas RInnet 1, Fredrik Wasiljeff 1, Kasper Kallinen 1, Joonas Parmanen 1