Föreningens säsongavslutning

Ice Team Raseborgs säsongavslutning ordades lördagen den 13 april.

Programmet började i Aktia-hallen, där man spelade två matcher. G-juniorerna spelade mot föräldrarna och tränarna. Inga domare behövdes, utan spelet förlöpte i gentlemannastil och i humorns tecken. Tidvis var det nästan trängsel på isen, men man lät inte sådana smådetaljer störa.

DSC_0026

Det viktigaste var spelglädjen och ivern. Matchen slutade 3-2 till juniorernas fördel. E-juniorernas motsvarande match slutade med 1-2 förlust, efter straffar, eftersom man inte fick fram en vinnare under den ordinarie speltiden. Också i den här matchen var det viktigast att spela och ha roligt tillsammans.

Konståkarna hade övat in egna programnummer till avslutningen. Både yngre och äldre åkare uppträdde på isen under ledning av tränaren Johanna Pohjalainen. De minsta uppträdde med ett nalleprogram till rolig musik, en konståkningsgrupp förställande fjärilar uppvisade vacker figuråkning  och två ladies från vuxengruppen visade vilka färdigheter de hade lärt sig.  Alla framträdandena fick rungande applåder och vi är övertygade om att det här bara är en början på konståkningen inom föreningen.

DSC_0039   DSC_0041

 

DSC_0057   DSC_0030

 

Från ishallen förflyttade man sig till Kiilan koulus utrymmen, där de officiella avslutningsceremonierna med tal och premieringar ordnades. Föreningens ordförande Jocke Enckell höll ett öppningstal där han summerade säsongens händelser och tackade alla för den gångna säsongen. Utan det frivilligarbete som alla som deltagit i verksamheten utfört hade man inte kunnat förverkliga den. Bakom verksamheten ligger hundratals timmar frivilligt arbete. Förutom ungdomarna har deras föräldrar, tränare och materialförvaltare och många andra deltagit i arbetet. Föreningen tackar även sponsorerna, som hjälpt föreningen att driva sin verksamhet. Det är alltså många som förtjänar ett stort tack.

Vid avslutningen premierades G-juniorerna och till E-juniorerna delades personliga utmärkelser. De yngsta hockeyjuniorerna fick alla medaljer för utmärkta prestationer och deltagande i Lejonligan.

DSC_0111

De äldre E-juniorerna premierades enligt normal praxis så att de spelare som utmärkt sig inom ett speciellt område premierades personligen. Hela laget förtjänar mycket beröm för sitt fina spel under säsongen. Följande spelare premierades:

DSC_0070

Målkanon: Natanael Kullberg

Anfallsspelare: Jonas Parmanen

Försvarspelare: Mikko Itäluoma

Målvakt: Jonathan Huldin

Passare: Kasper Kallinen

 

DSC_0098

De som deltagit i ishockeyskolan belönades med diplom och hockeypinsar.

Bland tränarna och materialförvaltarna valdes Antti Aaltonen till årets tränare och Pekka Hepo-oja till årets materialförvaltare.

DSC_0123     DSC_0138

 

Bland dem som deltagit i skridskoskolan och konståkningen premierades följande:

Mikael Laaksonen från skridskoskolan premierades för flit och frimodighet, snabb och mångsidig utveckling och för att han tar hänsyn till andra. Dessutom är han uthållig.

Kämparpriset inom konståkningen tillföll Jenna Ekholm för flit och noggrannhet. Hon är alltid på plats i tid till träningarna och har en positiv attityd. Hon är en vänlig mot alla och en god kamrat.

Därtill premierades Johan Bäck med Ice Team Raseborgs spelskjorta för realiseringen av föreningens webbsidor.

Avslutningsvis tillönskade träningschefen Ossi Rautio barnen en fin sommar och uppmanade alla att göra saker som inte har med issport att göra: ”Spela fotboll, simma, spring och njut av sommaren, så har ni energi att ta itu med issportträningen i höst igen.”