Hunters D-01 Turnering 7.9.2014 i Borgå

Det är en dimmig söndagmorgon, klockan är 7:00, när en rad bilar styr sin färd från Karis till Borgå. I bilarna sömniga ishockeykillar, tränare, materialförvaltare och en hejarklack bestående av föräldrar.

I turneringen deltar 8 lag indelade i två sektioner och matcherna spelas i tre serier
( inlednings-, fortsättnings-, och placeringsserie ), dvs pojkarna har fem matcher att spela under turneringen. Kl 10.00 har laget sin första match, så efter ankomst till Borgå, så gäller det att få pojkarna uppväckta med en ordentlig uppvärmning.

KL 10 ICE TEAM RASEBORG – EVU WHITE

Första matchen är mot EVU White, som vi många gånger tidigare spelat emot och vet att motståndet blir hårt. Matchen börjar och våra pojkar har svårt att få sitt passningsspel igång. Man spelar ett nervöst spel och motståndaren gör 4 mål under första 20 minuterna. Jonathan spelar duktigt i målet men försvaret hinner inte med då EVUs anfallare skrinner lätt igenom, har ett fint passningsspel och gör mål. Under andra perioden får man kanske lite bättre spel och vi får in två puckar bakom ryggen på EVUs stora, duktigt spelande målvakt. Situationen blir inte bättre då lagets kapten blir utvisad från spelet pga fel tackling och efter detta gör ännu EVU ett mål. Matchen slutar 2 – 5. Målgörare i denna match Nico Laine och Jesse Laamanen. Passningspoäng till Mattias Kewin, Antti Nousiainen och Kasper Kallinen.

KL 11 ICE TEAM – MÄNTSÄLÄN JÄÄTIIKERIT

Efter bara en paus på 10 minuter så skrinner pojkarna in på isen för att möta Jäätiikerit som också vunnit sin första match. Men så mycket tid har tränaren haft att de gått igenom första matchen. Direkt då matchen kör igång kan man se ett lag som spelar med en helt annan attityd. Passningar går dit man planerat dem och man vill vinna matchen. Matchens tempo är hård och efter bara 4 minuter gör Ice Team sitt första mål. Jäätiikerit kvitterar till 1 – 1 bara 5 minuter senare. Resten av första perioden och andra perioden är sedan Ice Team pojkarnas. Man passar fint, skrinner duktigt och Tomppi i målet koppar de puckarna som skjuts på honom. Ice Team gör ännu 4 mål och vinner matchen 5 – 1. Målgörare i denna match Simon Tuppurainen, Natanael Kullberg (2) och Antti Nousiainen (2). Simon Tuppurainen får också poäng för passning till mål.

KL 14 HUNTERS – ICE TEAM

Tredje matchen spelas efter en paus på 2 timmar, då man hunnit äta och lite kollat på de andra lagens matcher. Som motståndare turneringens hemmalag. Matchen kör igång för Ice Teams del med ett mål efter bara 36 sekunder spelat. Men annars verkar man spela med lite tunga skrinnskor och man vill inte riktigt få igång sitt spel. Det andra Ice Teams målet kommer först då man spelat 13 minuter av första perioden. Sen börjar allt fungera igen och Ice Team har taktpinnen i sina handskar. Man gör ännu ett mål under första perioden. Jonathan som börjar i målet spelar bra, men får problem med sin utrustning och Tomppi kommer i målet för resten av matchen. Hunters får in två mål under andra perioden och Ice Team gör fyra vackra mål som resultat av ett fint passningsspel. Matchen slutar 2 – 7. Målgörare i denna match Antti Nousiainen ( 2), Natanael Kullberg( 2), Nico Laine (2) och Simon Tuppurainen. Passningspoäng får Kasper Kallinen (2), Natanael Kullberg (3) och Simon Tuppurainen. Ice Team blir andra i sin sektion och får i fortsättningsserien emot sig vinnaren från den andra sektionen.

KL 15.45 ICE TEAM – RAISION NUORISOKIEKKO

I denna match får Ice Team emot sig ett tekniskt duktigt lag som skrinner hårt. De har vunnit två matcher och spelat en oavgjort. Matchen börjar och båda lagen skrinner med hårt tempo och spelar fina passningar.Försvaret fungerar bra i båda lagen. Det blir snabbt situationer vid båda målen och matchen är oerhört jämn. I båda målen spelar duktiga målvakter, nämnas bör att Raisios målvakt hade bara släppt in två mål före denna match. Men Tomppi i Ice Teams mål gör också en bra match. Raisios spel blir lite splittrat pga utvisningar. Efter första perioden är situationen 0 – 0. Lika spel fortsätter även i andra perioden, men Ice Team är ett strå värre, vill ha mål och blir belönade då de får in pucken efter igen ett fint passningsspel. Simon Tuppurainen gör matchens enda mål efter en passning av Natanael Kullberg. Resten av matchen pressar motståndaren hårt och tar även ut sin målvakt i slutet av matchen. Matchen slutar 1 – 0 och Ice Team är klara för finalen.

KL 17.45 FINAL EVU WHITE – ICE TEAM

Eftersom vi förlorade turneringens första match mot samma lag, var pojkarna helt på det klara att denna match vill vi vinna. In på isen skrinner två trötta lag, men man ser på Ice Team spel att de ger sitt allt och spelar med rätt attityd. Matchen är oerhört jämn, första målet görs av Ice Team och bara några minuter senare kvitterar EVU. Publiken lever med och hejar på sina lag…vilken stämmning! Första perioden slutar 1 – 1 och vad som helst är möjligt. I andra perioden spelar båda lagen med de sista krafterna man har och EVU går till ledning efter 35 minuter spelat av matchen. Men det var inte där utan Ice Team sätter på en högre växel och en minut senare har man kvitterat till 2 – 2. Matchen slutar oavgjort och går till straffar. Hejarklackarna står i publiken, första straffet lägger EVU och Tomppi räddar. Ice Team som nästa, Natanael Kullberg skrinner lugnt in på plan och skjuter pucken i mål. Följande EVU straff blir mål. Ice Teams Antti Nousiainen kommer som följande och han gör MÅL! EVUs sista spelare misslyckas och detta betyder att ICE TEAM VINNER GULD!!!!!! I bytesbåsen jublar tränaren och materialförvaltaren, då resten av spelaren skrinner in på plan för att tacka Tomppi i målet. Målgörare i denna match Natanael Kullberg (2 + 1 straff) ooch Antti Nousiainen 1 straff. Kämparpris delades ut efter denna match och den bokades av Jesse Laamanen. Trötta men lyckliga pojkar tar emot sina medaljer och pokalen lyftes upp av kaptenen. Hela turneringens poängbörs vanns av Ice Teams Natanael Kullberg ( 6 mål och 4 passningspoäng). Och bland de 8 bästa i poängbörsen var tre från Ice Team. Nämnas bör att även hejarklacken, bestående av föräldrar är värda en guldmedalj då de hela dagen orkade heja på laget och uppmuntra dem till denna vinst!!!